Autoverzekering

Je autoverzekering beleven begint hier!

Autoverzekering Simulatie
zorgeloos
transparant
makkelijk
Als onafhankelijke makelaar begeleidt Hopala jou doorheen het hele verzekeringsproces.
Van vergelijken tot afsluiten, van opvolgen tot afhandelen van schade.
Telkens op dezelfde zorgeloze, transparante en makkelijke manier.  

Wat is het nut van een aanvullende verzekering

Ongeacht of je nu een BA autoverzekering, mini-omnium of omnium hebt, is het nuttig om aanvullende verzekeringen af te sluiten. Dankzij aanvullende verzekeringen kan je je verzekeren voor extra risico’s wanneer je de baan op gaat. De drie aanvullende die je kan afsluiten zijn de pechbijstand verzekering, rechtsbijstandverzekering en bestuurdersverzekering.

Pechbijstand verzekering

Krijg je pech met je wagen? Ben je het slachtoffer van een ongeval? Een mechanisch defect herstellen, is niet altijd eenvoudig. Met een verzekering ‘bijstand voertuigen’ of ‘pechverhelping’ komt een professioneel iemand ter plaatse of helpt hij je met het slepen van het voertuig bij panne of een ongeluk. In sommige contracten wordt ook een vervangwagen voorzien.

Rechtsbijstandverzekering

In een aantal schadegevallen, zal je eigen BA verzekeraar zelf een expert aanstellen om de schade aan je wagen vast te stellen en je ook te vergoeden voor de materiële schade.

Maar in heel wat gevallen zal je niet terecht kunnen bij je BA verzekeraar. Bijvoorbeeld:

  • Een ongeval met discussie over de aansprakelijkheid
  • Een ongeval in het buitenland
  • Een ongeval in België met een buitenlander
  • Een ongeval met gewonden (bestuurder en/of inzittenden)

Hiervoor kan je dan terecht bij een rechtsbijstand verzekeraar. Een schadebeheerder zal eerst minnelijk trachten een vergoeding voor je te krijgen van de aansprakelijke tegenpartij. En als het minnelijk niet lukt, kan er een advocaat worden aangesteld waarvan de rechtsbijstand verzekeraar de kosten op zich neemt. Een rechtsbijstand verzekeraar komt ook nog in tal van andere zaken tussen. Voor welke geschillen een rechtsbijstand verzekeraar tussenkomt en tot welke bedragen, hangt af van het soort contract dat je afsluit.

Bestuurdersverzekering

Als je als bestuurder een ongeval krijgt waarbij je al dan niet in fout bent, kan je via een bestuurdersverzekering jezelf beschermen tegen de financiële gevolgen van je ongeval zoals medische kosten of inkomstenverlies. Zowel bij de BA verzekering, als mini-omnium en omnium worden deze kosten niet vergoed. Daarom kan het handig zijn om een bestuurdersverzekering af te sluiten.