Mini Omnium

Je autoverzekering beleven begint hier!

Autoverzekering Simulatie
zorgeloos
transparant
makkelijk
Als onafhankelijke makelaar begeleidt Hopala jou doorheen het hele verzekeringsproces.
Van vergelijken tot afsluiten, van opvolgen tot afhandelen van schade.
Telkens op dezelfde zorgeloze, transparante en makkelijke manier.  

Wat is een mini omnium verzekering?

Een mini omnium of kleine omnium is een aanvullende verzekering bij een BA autoverzekering. Waar de BA autoverzekering alleen schade aan derden vergoedt, komt een mini omnium ook tussen voor schade aan je eigen wagen tenzij je die zelf hebt veroorzaakt.

Welke schade dekt een mini omnium autoverzekering

De mini omniumverzekering dekt bijna alle soorten van schaden aan je eigen wagen, buiten de schade die je zelf hebt veroorzaakt.  De enige autoverzekering die een uitgebreidere dekking heeft dan de mini omnium, is de omnium. Hieronder krijg je een overzicht van de soorten schade die de mini omniumverzekering dekt.

Vergelijk dekking
BA
MINI OMNIUM
Omnium
BA
Mini Omnium
Full Omnium
BA
Schade aan derden
mini omnium
Brandschade
-
Glasbreuk
-
Diefstal
-
Schade door natuur
-
Omnium
Eigen schade
-
-

Wanneer is een mini omnium verzekering voor jou geschikt?

Een mini omnium wordt meestal gekozen als je voertuig zeker nog waardevol is, maar al wat jaren ouder is. Je wordt nog steeds vergoed voor schade aan je wagen tenzij je die zelf hebt veroorzaakt. Jij bent uiteraard het best geplaatst en vrij te kiezen welke autoverzekering het best bij je past.

Heeft een mini omnium verzekering een franchise of vrijstelling?

De franchise of vrijstelling is het bedrag dat je zelf voor je rekening moet nemen bij een schadegeval. De verzekeraar trekt dit bedrag af van het bedrag dat hij zou uitkeren aan jou voor je schadegeval.

Bij een mini omnium verzekering is er bijna nooit een franchise of vrijstelling buiten bij een aantal verzekeraars die wel een franchise hanteren bij een diefstal.

Hoe wordt schade vergoed bij een mini omnium verzekering?

Indien je een mini omnium verzekering hebt, wordt de kost om de schade te herstellen vergoed. Er is echt een uitzondering: wanneer de kost van de schade groter is dan de waarde van je wagen. Daar is het belangrijk te weten hoe je verzekering je auto waardeert, want dit kan verschillende duizenden euro’s schelen.

  • Aangenomen of overeengekomen waarde. Hier is de cataloguswaarde de basis. Volgens een afgesproken formule wordt de waarde van je auto bepaald. Meestal daalt de waarde van je auto na een aantal maanden met een bepaald percentage. Is je auto meer dan 5 jaar oud, dan gebeurt de vergoeding na een ongeval, bijna altijd op basis van de berekening van een expert (werkelijke waarde).
  • Vervangingswaarde of geherwaardeerde aangenomen waarde. Deze formule werkt zoals de aangenomen of overeengekomen waarde, maar de catalogusprijs wordt verhoogd met 5 of 10% zodat u bij een totaal verlies een identieke auto kunt kopen, die mogelijk op dat moment duurder is geworden.
  • Werkelijke waarde. De waarde wordt bepaald door een expert. Hoe ouder en hoe meer kilometers op de teller, hoe minder uw auto waard is.

Hoeveel kost een mini omnium verzekering?

De prijs van een mini omnium verzekering hangt af van dezelfde factoren als de BA autoverzekering plus de waarde van je auto. Hoe duurder je auto, hoe duurder je mini omnium verzekering zal zijn. Er zijn een aantal verzekeraars die de premie van de mini omnium verzekering laten dalen naargelang je auto minder waard wordt.

Mini Omnium berekenen