Autoverzekeringen vergelijken en afsluiten

Vind de beste verzekering en sluit onmiddellijk af!

✔    Simpel, transparant en eerlijk

✔    Direct verzekerd: snel en volledig digitaal

✔    Geheel vrijblijvende offerte

✔    Schade? We zijn er voor je 24/7

Over autoverzekeringen

Je autoverzekering online afsluiten, hoe werkt dat?

 1. Vergelijk 15 verzekeraars

  Op basis van een paar vragen krijg je een persoonlijk overzicht van alle  autoverzekeringen. Zo kan je eenvoudig de prijzen en inhoud van de verschillende autoverzekeringen vergelijken. Geen idee welke verzekering te kiezen? Je kan steeds ons expertenadvies voor jouw situatie bekijken.
 2. Jij kiest, wij volgen op

  Wij verzorgen jouw wettelijke opzeg, alle paperassen en regelen je nummerplaat indien nodig. Elk jaar herbekijken we je autoverzekering en doen we je een nieuw voorstel zodat je steeds verzekerd bent tegen de beste voorwaarden.
 3. Schade of vragen? Wij zijn er 24/7 voor je

  Online je verzekering afsluiten betekent niet dat je slechtere service krijgt, integendeel zelfs. We weten maar al te goed dat je bij een schadegeval in de problemen zit dus gaan wij tot het uiterste om je probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Bij wie kan je jouw autoverzekering afsluiten?

Momenteel kan je autoverzekeringen van meer dan 10 verschillende verzekeraars vergelijken en afsluiten met Hopala op basis van wat jij invult in onze online tool.
Aedes
Allianz
Allianz Assistance
Arag
Axa Assistance
Baloise
Corona Direct
D.A.S.
Euromex
Europ Assistance
Optimco
Piette & Partners
Touring
VAB

Wat is het verschil tussen BA, mini omnium en omnium?

In België heb je drie grote types van autoverzekering:

 • Burgerlijke aansprakelijkheid (BA): De burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering of BA-verzekering auto is in België wettelijk verplicht en is dus de minimum autoverzekering. Een BA-verzekering dekt alleen schade aan de tegenpartij.
 • Mini omnium (kleine omnium): Indien je een mini omnium hebt, krijg je een vergoeding van je verzekeraar wanneer er schade is aan je eigen auto tenzij je die zelf hebt veroorzaakt. Brandschade, diefstal of een sterretje in een je voorruit wordt dus vergoed, maar wanneer je zelf bv. een kras maakt op je eigen auto komt de verzekering niet tussen.
 • Omnium (grote omnium): De omnium, ook wel full omnium genoemd, is de meest uitgebreide verzekering en vergoedt ook schade die je zelf toebrengt aan je wagen. In de meeste gevallen geldt er wel een franchise of vrijstelling die je zelf moet betalen.

Vergelijk
Dekking

Mini-Omnium

Aanvragen

Full-Omnium

Aanvragen
BA

Schade aan derden

MINI-OMNIUM

Brandschade

-

Glasbreuk

-

Diefstal

-

Schade door natuur

-

FULL-OMNIUM

Eigen schade

-

-

DEKKING

Schade aan derden

Brandschade

-

Glasbreuk

-

Diefstal

-

Schade door natuur

-

Eigen schade

DEKKING

Schade aan derden

Brandschade

Glasbreuk

Diefstal

Schade door natuur

Eigen schade

-

DEKKING

Schade aan derden

Brandschade

Glasbreuk

Diefstal

Schade door natuur

Eigen schade

Hoeveel kost een autoverzekering?

De premie van een autoverzekering hangt af van een hele hoop factoren. De belangrijkste zijn:

Leeftijd

Verzekeraars gaan er van uit dat hoe jonger bestuurders zijn, hoe meer kans op ongevallen ze hebben.

Woonplaats

Woon je in een grote stad? Dan zal de prijs van je autoverzekering meer zijn dan als je in een dorp zou wonen. De kans op een ongeval is immers groter indien je in een drukke omgeving woont.

Zware motor

Veel pk?  Dan ligt de prijs van je verzekering hoger.  Verzekeraars gebruiken trouwens kilowatt (kW) in plaats van paardenkracht (p.k). 1 pk is gelijk aan 0,736 kW.

Kilometers per jaar

Hoe minder je met de auto rijdt hoe lager de prijs van je autoverzekering zal zijn.

Schadeverleden

Het schadeverleden is cruciaal voor het bepalen van de prijs van je autoverzekering. Verzekeraars bekijken steeds hoeveel ongevallen je in fout hebt gehad de laatste 5 jaar.

Betalingstermijn

Indien je jaarlijks de premie van je verzekering betaalt, krijg je een kleine korting dan wanneer je maandelijks zou betalen.

Aanvullende verzekeringen

Een BA, mini omnium of omnium dekt alle schade aan de tegenpartij of in het geval van een omnium ook schade aan je eigen wagen. Er zijn echter nog een aantal risico's of ongemakken waarvoor deze drie verzekering je niet zullen helpen. Zo wil je misschien beroep kunnen doen op een wegenwachter als je in panne staat of gratis gebruik kunnen maken van een advocaat bij een flitsboete. Dit is waarom aanvullende dekkingen interessant zijn:

Waarom is het schadeattest belangrijk
FAQ
2 minuten leestijd

Waarom is het schadeattest zo belangrijk?

Het schadeattest of ook wel "het attest schadeverleden" genoemd, bewijst het schadeverleden van een bestuurder van een wagen.

Waarom is het schadeattest belangrijk
Weetjes
3 minuten leestijd

Hoe zet ik mijn nummerplaat over naar mijn nieuwe auto?

Je nummerplaat overzetten naar een nieuwe wagen kost normaal weinig tijd. Toch kan je niet altijd je oude exemplaar meenemen. 🙄Wanneer niet?

Waarom is het schadeattest belangrijk
Weetjes
3 minuten leestijd

BIV berekenen: alles over de belasting op inverkeerstelling

De BIV berekenen, hoe werkt dat? En met welke parameters houden de instanties rekening? Hier ontdek je alles wat je moet weten.

Heb je nog vragen?

Al klant of nog niet? Wij zijn altijd beschikbaar voor al je vragen. Jij kiest via welke weg of wanneer je graag met ons contact hebt. Wij helpen je verder.
Plan een gesprek met een verzekeringsexpert
Stijn Blommaert
Je verzekeringsexpert