Vind de beste brandverzekering tegen de scherpste prijs

Word je ook moedeloos van verzekeringen?
Het kan anders!

✔    Simpel, transparant en eerlijk

✔    Snel en volledig digitaal

✔    Geheel vrijblijvende offerte

✔    Schade? We zijn er voor je 24/7

Direct naar

Een brandverzekering afsluiten bij Hopala, hoe werkt dat?

  1. Vergelijk 4 verzekeraars

    Op basis van een paar vragen krijg je een persoonlijk overzicht van alle  brandverzekeringen. Zo kan je eenvoudig de prijzen en inhoud van de verschillende brandverzekeringen vergelijken. Geen idee welke verzekering te kiezen? Je kan steeds ons expertenadvies voor jouw situatie bekijken.
  2. Jij kiest, wij volgen op

    Wij verzorgen jouw wettelijke opzeg en regelen alle paperassen. Elk jaar herbekijken we je brandverzekering en doen we je een nieuw voorstel zodat je steeds verzekerd bent tegen de beste voorwaarden.
  3. Schade of vragen? Wij zijn er 24/7 voor je

    Online je verzekering afsluiten betekent niet dat je slechtere service krijgt, integendeel zelfs. We weten maar al te goed dat je bij een schadegeval in de problemen zit dus gaan wij tot het uiterste om je probleem zo snel mogelijk op te lossen.
Vergelijk Brandverzekeringen

Is een brandverzekering verplicht?

Een brandverzekering is verplicht in Vlaanderen indien je een woning huurt of verhuurt.  Wanneer je de eigenaar bent van een woning is een brandverzekering niet verplicht. Het is wel zo dat bijna alle banken je verplichten om een brandverzekering af te sluiten wanneer je een hypothecair krediet afsluit.

Bij wie kan je jouw autoverzekering afsluiten?

Momenteel kan je brandverzekeringen van 4 verschillende verzekeraars vergelijken en afsluiten met Hopala op basis van wat jij invult in onze online tool.
Aedes
Allianz
Baloise
Optimco

Wat onze klanten van ons vinden

Heb je nog vragen?

Al klant of nog niet? Wij zijn altijd beschikbaar voor al je vragen. Jij kiest via welke weg of wanneer je graag met ons contact hebt. Wij helpen je verder.
Plan een gesprek met een verzekeringsexpert
Stijn Blommaert
Je verzekeringsexpert

Welke schade dekt een brandverzekering

De brandverzekering zorgt ervoor dat schade aan je woning wordt vergoed. Nu zijn er heel wat verschillende soorten schade waarbij je beroep kan doen op je brandverzekering.

Brandschade

Het spreekt voor zich dat een brandverzekering tussenkomt indien er brand plaatsvindt in je woning. Ook de rookschade wordt vergoed. Voorwerpen die los zijn en kunnen verplaatst worden vallen niet onder een basis brandverzekering zoals bijvoorbeeld je zetel.

Schade door voertuigen

Indien er iemand tegen je gevel of garagepoort rijdt zal je brandverzekering de herstellingskosten betalen.

Elektriciteit of waterschade

Wanneer je TV het begeeft na een kortsluiting zal de brandverzekering tussenkomen. Ook bij waterschade door bijvoorbeeld een breuk van de leidingen kan je rekenen op de brandverzekering.

Schade door de natuur

Valt er een boom op je gevel of beschadigt een storm je dak dan komt de brandverzekering tussen.

Aanvullende verzekeringen

Een basis brandverzekering verzekert de schade aan je woning en alles wat zich in de woning bevindt en niet verplaatst kan worden. Zo is een zetel die beschadigd is door een brand niet verzekert, maar een ingebouwde kleerkast bijvoorbeeld wel. Bovenop de basis brandverzekering kan je nog aanvullende verzekering afsluiten waardoor je zetel wel terugbetaald zou worden door de verzekeraar. De drie meest voorkomende aanvullende verzekeringen zijn inboedel, diefstal -en rechtsbijstandverzekering.

Inboedelverzekering

Via een inboedelverzekering kan je alle overige voorwerpen in je woning verzekeren die niet gedekt zijn  door een basis brandverzekering. Je zal altijd een schatting moeten doorgeven van de waarde van je voorwerpen. Heb je een inboedelverzekering? Dan zal je zetel wel verzekerd zijn bij brand.

Diefstalverzekering

Bij inbraak of diefstal zal de verzekering je de gestolen voorwerpen terugbetalen. Ook de schade die toegebracht is bij inbraak of diefstal zal terugbetaald worden. Het is belangrijk om te weten dat verzekeraars steeds een maximumbedrag bepalen per voorwerpen dus indien je heel dure voorwerpen hebt, moet je vragen de standaardbescherming uit te breiden.

Rechtsbijstandverzekering

De rechtsbijstandverzekering helpt je wanneer er een discussie ontstaat bij schade die onder je brandverzekering valt. Stel dat je bovenbuur je weigert te vergoeden voor de waterschade aan je plafond dan kan je beroep doen op je rechtsbijstand. De verzekeraar biedt je in zo'n geval administratieve en juridische hulp. Ook wanneer er beroep wordt gedaan op een advocaat neemt de verzekeraar de kosten op zich.