Brandverzekeringen vergelijken en afsluiten

Vind de beste verzekering en sluit onmiddellijk af!

✔    Simpel, transparant en eerlijk

✔    Direct verzekerd

✔    Geheel vrijblijvende offerte

✔    Schade? We zijn er voor je 24/7

Over brandverzekeringen

Een brandverzekering afsluiten bij Hopala, hoe werkt dat?

  1. Vergelijk brandverzekeringen

    Op basis van een paar vragen krijg je een persoonlijk overzicht van alle  brandverzekeringen. Zo kan je eenvoudig de prijzen en inhoud van de verschillende brandverzekeringen vergelijken. Geen idee welke verzekering te kiezen? Je kan steeds ons expertenadvies voor jouw situatie bekijken.
  2. Jij kiest, wij volgen op

    Wij verzorgen jouw wettelijke opzeg en regelen alle paperassen. Elk jaar herbekijken we je brandverzekering en doen we je een nieuw voorstel zodat je steeds verzekerd bent tegen de beste voorwaarden.
  3. Schade of vragen? Wij zijn er 24/7 voor je

    Online je verzekering afsluiten betekent niet dat je slechtere service krijgt, integendeel zelfs. We weten maar al te goed dat je bij een schadegeval in de problemen zit dus gaan wij tot het uiterste om je probleem zo snel mogelijk op te lossen.

Bij wie kan je jouw brandverzekering afsluiten?

Momenteel kan je brandverzekeringen van 5 verschillende verzekeraars vergelijken en afsluiten met Hopala op basis van wat jij invult in onze online tool.
Aedes
Allianz
Baloise
Optimco
Piette & Partners

Is een brandverzekering verplicht?

Een brandverzekering is verplicht in Vlaanderen indien je een woning huurt of verhuurt. De uitzondering hierop zijn studentenkamers. Voor studentenkamers is een brandverzekering niet verplicht, maar het is sterk aan te raden om je toch te verzekeren, aangezien de kosten van brandschade sterk kunnen oplopen.

Wanneer je de eigenaar bent van een woning is een brandverzekering niet verplicht. Het is wel zo dat de meeste banken je verplichten om een brandverzekering af te sluiten wanneer je een hypothecaire lening afsluit.

Welke schade dekt een brandverzekering

De brandverzekering zorgt ervoor dat schade aan je woning wordt vergoed. Nu zijn er heel wat verschillende soorten schade waarbij je beroep kan doen op je brandverzekering.

Brandschade

Het spreekt voor zich dat een brandverzekering tussenkomt indien er brand plaatsvindt in je woning. Ook de rookschade wordt vergoed. Voorwerpen die los zijn en kunnen verplaatst worden vallen niet onder een basis brandverzekering zoals bijvoorbeeld je zetel.

Glasbreuk

Breuken of barsten in ruiten en spiegels, condensatie in dubbel glas en isolatieglas, schade aan of diefstal van geïntegreerde zonnepanelen

Schade door voertuigen

Indien er iemand tegen je gevel of garagepoort rijdt zal je brandverzekering de herstellingskosten betalen.

Waterschade

Bij waterschade door bijvoorbeeld een breuk van de leidingen of bij waterinsijpeling door het dak kan je rekenen op de brandverzekering.

Schade aan elektrische toestellen

Bij schade aan huishoudtoestellen door kortsluiting, overbelasting of te hoge spanning zal de brandverzekering tussenkomen.

Storm- en hagelschade

Valt er een boom op je gevel of beschadigt een storm je dak dan komt de brandverzekering tussen.

Vergelijk Brandverzekeringen

Aanvullende verzekeringen

Een basis brandverzekering verzekert de schade aan je woning en alles wat zich in de woning bevindt en niet verplaatst kan worden. Zo is een zetel die beschadigd is door een brand niet verzekert, maar een ingebouwde kleerkast bijvoorbeeld wel. Bovenop de basis brandverzekering kan je nog aanvullende verzekering afsluiten waardoor je zetel wel terugbetaald zou worden door de verzekeraar. De drie meest voorkomende aanvullende verzekeringen zijn inboedel, diefstal -en rechtsbijstandverzekering.

Inboedelverzekering

Via een inboedelverzekering kan je alle overige voorwerpen in je woning verzekeren die niet gedekt zijn  door een basis brandverzekering. Je zal altijd een schatting moeten doorgeven van de waarde van je voorwerpen. Heb je een inboedelverzekering? Dan zal je zetel wel verzekerd zijn bij brand.

Diefstalverzekering

Bij inbraak of diefstal zal de verzekering je de gestolen voorwerpen terugbetalen. Ook de schade die toegebracht is bij inbraak of diefstal zal terugbetaald worden. Het is belangrijk om te weten dat verzekeraars steeds een maximumbedrag bepalen per voorwerpen dus indien je heel dure voorwerpen hebt, moet je vragen de standaardbescherming uit te breiden.

Rechtsbijstandverzekering

De rechtsbijstandverzekering helpt je wanneer er een discussie ontstaat bij schade die onder je brandverzekering valt. Stel dat je bovenbuur je weigert te vergoeden voor de waterschade aan je plafond dan kan je beroep doen op je rechtsbijstand. De verzekeraar biedt je in zo'n geval administratieve en juridische hulp. Ook wanneer er beroep wordt gedaan op een advocaat neemt de verzekeraar de kosten op zich.

Heb je nog vragen?

Al klant of nog niet? Wij zijn altijd beschikbaar voor al je vragen. Jij kiest via welke weg of wanneer je graag met ons contact hebt. Wij helpen je verder.
Plan een gesprek met een verzekeringsexpert
Stijn Blommaert
Je verzekeringsexpert