Hondenverzekering | Verzekering Kat

Je hondenverzekering of kattenverzekering beleven begint hier!

Gratis dierenverzekering offerte
zorgeloos
transparant
makkelijk
Als onafhankelijke makelaar begeleidt Hopala jou doorheen het hele verzekeringsproces.
Van vergelijken tot afsluiten, van opvolgen tot afhandelen van schade.
Telkens op dezelfde zorgeloze, transparante en makkelijke manier.

Onze missie

Bij Hopala bieden we de nieuwe manier om je verzekering te beleven:
zorgeloos, transparant en makkelijk.
Zo definiëren we de nieuwe standaard in verzekeren.

Juiste dekking, juiste prijs

Dankzij onze vergelijkingstool en het advies van onze verzekeringsexperts garanderen we een juiste dekking tegen de juiste prijs, afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Digitaal of persoonlijk? Waarom kiezen?

We kiezen op elk moment voor het beste van de twee werelden: digitaal waar het kan, persoonlijk waar het moet.

Schade? Laat dat maar aan ons over!

Ons schadeteam staat garant voor een vlotte schadeafhandeling, zodat jij op beide oren kan slapen.

We laten je niet slapen

Proactief communiceren zit in ons DNA. We maken je wakker op het juiste moment en zorgen ervoor dat je altijd optimaal verzekerd blijft.

Wat is een dierenverzekering?

Elk baasje kan erover meespreken: we houden van onze huisdieren! We vertroetelen onze hond, kat, papegaai of konijn maar al te graag met lekkere brokjes en het tofste speelgoed. Tegenover al dit leuks staan natuurlijk ook de dierenartskosten, die soms hoog kunnen oplopen. Om onverwachte hoge kosten te vermijden, kan je een huisdierenverzekering afsluiten.

Een dierenverzekering is vergelijkbaar met een hospitalisatieverzekering bij mensen. De verzekering beschermt jou als eigenaar tegen onvoorziene kosten door ziekte of ongeval.

Hondenverzekering

Een hondenverzekering is een dierenverzekering gericht op honden. Deze verzekering zorgt voor een vergoeding van de medische kosten bij ziekte of ongeval. In België kan je een dergelijke verzekering voor je hond afsluiten bij Santévet en Corona Direct.

Hondenverzekering aanvragen

Verzekering kat

Een kattenverzekering is een dierenverzekering gericht op katten. In België is Santévet de enige aanbieder van een dergelijke verzekering.

verzekering kat aanvragen

Wat dekt een dierenverzekering voor honden of katten?

De huisdierenverzekering van Santévet vergoedt je medische kosten bij ziekte of ongeval of een operatie. Je kan dus op tussenkomst van de verzekering rekenen voor consultaties bij de dierenarts, voor spoedraadplegingen, voor operaties en hospitalisaties, maar ook voor allerlei medische onderzoeken (echografie, radiografie, MRI-scan). Daarenboven worden ook voorgeschreven medicatie en ondersteunde behandelingen, van fysiotherapie tot osteopathie en acupunctuur, vergoed door Santévet.

Omdat voorkomen beter is dan genezen, biedt Santévet ook een jaarlijkse preventiepakket aan (ter waarde van minimum 20 euro en maximum 80 euro). Hiermee worden de kosten van preventieve zorgen zoals vaccinaties, ontwormingsmiddelen en dergelijke gedekt. Dankzij dit preventiepakket is de Santévet hondenverzekering inclusief sterilisatie kosten.

De Santévet dierenverzekering hanteert ook enkele uitsluitingen. Voor onderstaande ziektebeelden en kosten zal de verzekeraar niet tussenkomen:

 • Kosten van ongevallen en ziekten voor de inschrijving of tijdens de wachttijd
 • Kosten van voortplanten, dracht en bevalling
 • Ziekten die voorkomen hadden kunnen worden door vaccinatie (zoals o.a. hondsdolheid, ziekte van Carré, feline leukemie …)
 • Erfelijke zware ziekten en misvormingen (zoals o.a. entropium, ectropium, heupdysplasie …)

Alvorens je de verzekering afsluit, raadpleeg je best de algemene voorwaarden van de hondenverzekering of kattenverzekering. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Wat kost een dierenverzekering?

Je kan al een huisdierenverzekering afsluiten vanaf 11,98 euro per maand. De prijs van een hondenverzekering of verzekering voor jouw kat wordt berekend op basis van je persoonlijke gegevens, meer bepaald de leeftijd en ras van het dier. Daarnaast bepaal je als baasje ook welke dekkingsgraad je wenst voor je honden- of kattenverzekering. Santé vet biedt drie verschillende formules aan:

 1. Huisdierenverzekering Light: hierbij wordt 50% van de gemaakte dierenartskosten terugbetaald (met een maximum van 1.100 euro). Je betaalt een jaarlijkse franchise van 20 euro. Het jaarlijkse preventiepakket bedraagt 20 euro.
 2. Huisdierenverzekering Confort: hierbij worden 70% van de gemaakte dierenartskosten vergoed (met een maximum van 1.500 euro). Je betaalt een jaarlijkse franchise van 40 euro. Het jaarlijkse preventiepakket bedraagt 30 euro.
 3. Huisdierenverzekering Premium: met deze uitgebreide huisdierverzekering wordt maar liefst 90% van de gemaakte dierenartskosten terugbetaald (met een maximum van 2.200 euro). Je betaalt een jaarlijkse franchise van 60 euro. Het jaarlijkse preventiepakket bedraagt 80 euro.
Bereken jouw premie

Hoeveel bedraagt de franchise?

De franchise of vrijstelling van een huisdierverzekering bij Santévet varieert van 20 tot 60 euro per jaar, afhankelijk van de formule die je gekozen hebt.

Waarom sluit je best een honden of kattenverzekering af?

De afgelopen jaren heeft de dierengeneeskunde een grote vooruitgang geboekt. Onze geliefde viervoeters kunnen met hun problemen terecht bij gespecialiseerde dierenartsen en kunnen daarbij rekenen op innovatieve onderzoeksmethoden (MRI, scanners …). Uiteraard zijn deze ontwikkelingen alleen maar goed nieuws voor onze huisdieren, helaas iets minder voor jouw portefeuille. De dierenarts en behandelingskosten stegen de afgelopen tien jaar met maar liefst 70%.

Een verzekering voor je hond of kat is vooral interessant bij onverwachtse dierenartskosten. Als huisdiereigenaar ben je wellicht op de hoogte van de kosten voor een jaarlijkse intenting of een gewone consultatie. Om je een idee te geven van de overige prijzen geven we je graag enkele voorbeelden van veelvoorkomende ziektes en schadegevallen:

Inslikken van een speeltje

Max, een labrador van 4 jaar oud, slikte tijdens het spelen een stuk van zijn speeltje in. De rekening bij de dierenarts tikte stevig aan, waardoor zijn baasjes uiteindelijk 708,68 euro betaalden:

 • Consultatie bij de dierenarts: € 39
 • Röntgenfoto: € 102,40
 • Operatie: € 500
 • Overnachting in de dierenkliniek: € 50
 • Geneesmiddelen: € 17,28

Suikerziekte

Niet alleen mensen lijden aan diabetes, ook bij honden en katten zien we dit probleem. Op tweejarige leeftijd werd bij Golden Retriever en allemansvriend Lady suikerziekte vastgesteld. Haar baasjes staat een gepeperde rekening te wachten: een maandelijks bezoek aan de dierenarts en bijbehorende bloedonderzoeken en insuline-injecties kosten minstens 100 euro per maand.

Hartinsufficiëntie

Uit een onderzoek bij de dierenarts blijkt dat ragdoll Freddy lijdt aan HCM (Hypertrofiche Cardiomyoplathie), een veelvoorkomende hartafwijking bij katten. De medicatie die hij hiervoor moet innemen komt maandelijks op 70 euro. Tel daarbij de jaarlijkse echografie (€ 120) en bloedonderzoek (€ 120) bij op en je komt op een bedrag van 1080 euro per jaar, énkel en alleen voor de behandeling van de hartinsufficiëntie.

Otitis of oorontsteking

Stel je hond krijgt een oorontsteking. Het overkwam Koby, een vrolijke bordercollie pup, had last van een oorontsteking. Het bezoek aan de dierenarts en de medicatie kostten zijn vrouwtje 79 euro.

Dierenverzekering afsluiten

Vergoedingsoverzicht

Een dierenverzekering komt tussen in een heel aantal gevallen. Hieronder vind je een overzicht van de mogelijke vergoedingen. Afhankelijk van de formule kan je kiezen voor een meer beperkte of ruimere dekking.
Light
50%
behandeling terugbetaald
€ 20 Jaarlijkse franchise
€ 1100 Jaarlijks maximum
€ 20 Jaarlijks preventiepakket
SantéVet Emergency
Aanvragen
Confort
70%
behandeling terugbetaald
€ 40 Jaarlijkse franchise
€ 1500 Jaarlijks maximum
€ 30 Jaarlijks preventiepakket
SantéVet Emergency
Aanvragen
Premium
90%
behandeling terugbetaald
€ 60 Jaarlijkse franchise
€ 2200 Jaarlijks maximum
€ 80 Jaarlijks preventiepakket
SantéVet Emergency
Aanvragen

Santévet of Corona Direct?

Voor een hondenverzekering zijn er op dit moment twee spelers op de Belgische markt, namelijk Corona Direct en Santévet. Beide verzekering kan je online afsluiten. Bij Hopala bieden we enkel de huisdierverzekering van Santévet aan, omdat zij werken met makelaars.

Omdat we transparantie ontzettend belangrijk vinden bij Hopala bieden we jou graag een overzicht van de belangrijkste verschillen tussen beide verzekeraars. Zo kan jij de kenmerken van de Corona Direct en SantéVet hondenverzekering vergelijken. De goedkoopste hondenverzekering is immers niet altijd de beste hondenverzekering.

Om een geschikte verzekering te kiezen voor je trouwe viervoeter moet je immers een aantal zaken in het achterhoofd houden:

Franchise

Een eerste belangrijke verschil tussen beide verzekeraars zijn de jaarlijkse vrijstellingen. Bij Santévet betaal je een jaarlijkse franchise van 20 tot 80 euro per jaar, afhankelijk van de gekozen formule. De Corona hondenverzekering hanteert een franchise van 20% van de behandelingskosten per schadegeval (met een minimum van 150 euro). Dat wil zeggen dat het baasje van Max bij Corona Direct minimum 141,74 euro aan franchise zal betalen dat jaar.  Door de minimumkost van 150 euro zullen Koby zijn baasjes zelfs geen beroep kunnen doen om een tussenkomst van de hondenverzekering.

Vergoedingsplafond

Het vergoedingsplafond van Santévet is maximaal 1.100 euro (light) tot 2.200 euro (premium) per jaar. Bij de hondenverzekering van Corona Direct is er een vergoeding van 1.500 tot 3.500 euro voorzien per schadegeval, afhankelijk van de formule die je gekozen hebt (brons, zilver of goud).

Belangrijk hierbij is dat chronische ziekten bij Santé vet jaarlijks terugbetaald zullen worden, terwijl Corona enkel bij de eerste vaststelling zal tussenkomen. De baasjes van Lady zullen met andere woorden ieder jaar vergoed worden voor de medische kosten van hun Golden Retriever. Bij Corona Direct hebben zij slechts recht op een eenmalige terugbetaling.

Dekking

De territoriale dekking van de Corona Direct hondenverzekering is beperkt tot België. Bij Santévet zijn ook verblijven in het buitenland gedekt. Wordt je hond tijdens een reis in Spanje ziek, dan kan je met andere woorden ook rekenen op de tussenkomst van je verzekering bij Santévet.

Belangrijkste pluspunten van Santévet

 • Geen minimumkosten
 • Blijvende tussenkomst bij chronische ziekten
 • Geneesmiddelen worden ook terugbetaald
 • Preventiepakket voor preventieve zorgen ter waarde van 20 tot 80 euro voor sterilisatie, vaccinatie …
 • Gratis tandsteenverwijdering na 2 jaar
 • 24/24 hulplijn om de gezondheidstoestand van je huisdier te evalueren

Belangrijkste pluspunten van Corona Direct

 • Hogere vergoedingsgraad per schadegeval
 • Vergoedingen voor overlijden, diefstal of verlies bij zilveren en gouden formule
 • Vergoeding voor advertentiekosten bij zilveren en gouden formule

Santévet online afsluiten

Veelgestelde vragen

Waarom je huisdierenverzekering afsluiten bij Hopala?

De huisdierenverzekering van SantéVet kan je zowel afsluiten via je makelaar als rechtstreeks via de website van SantéVet. De premie zal in beide gevallen identiek zijn. Sluit je de polis af via de makelaar, dan heb je natuurlijk als bijkomend voordeel dat je bij de makelaar terecht kan voor vragen of advies.
Als verzekeringsmakelaar biedt Hopala niet enkel huisdierverzekeringen aan. Via onze website kan je offertes voor je brand- en autoverzekering vergelijken en vervolgens de verzekering online afsluiten.

Wie is SantéVet?

Sinds de oprichting in 2003 is SantéVet de leider op vlak van dierengezondheidsverzekeringen. Als verzekeraar is SantéVet specialist in gezondheidsverzekeringen voor honden en katten. Deze huisdierenverzekering werkt zoals een ziekteverzekering voor mensen. Het bedrijf wil op die manier zoveel mogelijk eigenaren van huisdieren toegang geven tot de beste diergeneeskundige zorg. In België biedt SantéVet sinds 2015 omniumformules voor hondenverzekeringen en kattenverzekering aan. De verzekeringsproducten van SantéVet worden gedekt door Axa Belgium.

Kan ik mijn huisdier verzekeren als het al ziek is?

Het is mogelijk om je hond of kat te verzekeren als het al ziek is. Hou wel rekening met een wachttijd van 60 dagen voor ziekten. De verzekering zal dus niet tussenkomen in kosten gerelateerd aan de betreffende ziekte.

Tot welke leeftijd kan ik mijn kat of hond verzekeren?

Voor het afsluiten van een Santévet hondenverzekering mag je hond maximaal 7 jaar oud zijn. Voor een kattenverzekering ligt de leeftijdsgrens op 8 jaar oud. Het is met andere woorden helaas niet mogelijk om een oude hond of kat nog te verzekeren.
Als je je hond of kat wilt verzekeren, raden we jou aan om dit al op jonge leeftijd te doen. Op die manier blijf je gevrijwaard van hoge kosten. Bovendien kunnen jonge dieren gechipt en gesteriliseerd worden via het preventiepakket.

Is een chip verplicht bij het afsluiten van een dierenverzekering?

Het is in België verplicht om je hond of kat te chippen, zodat jullie snel herenigd kunnen worden wanneer het dier verloren zou lopen (zie huisdierinfo).
Bij honden moet dit gebeuren voor de leeftijd van 8 weken, bij katten voor ze 12 weken oud zijn. De kosten voor een microchip of tatoeage zijn voorzien in het preventiepakket van de Santévet huisdierenverzekering.

Worden ook vaccinaties en inentingen vergoed?

Dankzij het preventiepakket krijg je als baasje ieder jaar een vergoeding van 20 tot 80 euro voor vaccinaties, antiparasitaire behandelingen en ontworming.

Is er een wachttijd bij het afsluiten van een dierenverzekering?

Santévet werkt met wachttijden in geval van ongeval, ziekte of heelkundige ingreep. Dat wil zeggen dat je na het afsluiten van de verzekering een bepaalde periode moet wachten alvorens Santévet zal tussenkomen in de gemaakte kosten.
• Ongeval: wachttijd van 15 dagen
• Ziekte: wachttijd van 60 dagen
• Heelkundige ingreep na ziekte: wachttijd van 6 maanden
Aan het preventiepakket is geen wachttijd verboden: kosten voor vaccinaties, ontworming … worden vergoed van zodra de verzekeringspolis werd afgesloten.

Is er een korting als ik meerdere dieren verzeker?

Als je een tweede katten- of hondenverzekering afsluit, krijg je jaarlijks één maand gratis verzekering aangeboden voor het tweede verzekerde dier bij Santévet.

Volstaat de familiale verzekering voor mijn huisdier?

Wanneer je hond of kat een schadegeval veroorzaakt, kan je rekenen op de tussenkomst van je familiale verzekering. Denk hierbij aan je hond die plots de straat op rent: een naderende auto moet onverwacht remmen of uitwijken met schade tot gevolg. De bestuurder van de wagen kan jou als baasje aansprakelijk stellen voor deze schade.
De familiale verzekering zal echter niet tussenkomen wanneer je huisdier ziek wordt. Net zoals jij beroep zal moeten doen op de ziektekosten- of hospitalisatieverzekering, zal je trouwe viervoeter aangesloten moeten zijn bij een huisdierenverzekering om vergoed te worden voor de medische kosten.
Contacteer ons

Contacteer ons!

Al klant of nog niet? Wij zijn altijd beschikbaar voor al je vragen. Jij kiest via welke weg of wanneer je graag met ons contact hebt. Wij helpen je verder.