Mijn verzekeraar regelt mijn schade hoewel de tegenpartij in fout was. Is dat normaal?

Faq
1 minuten leestijd
<p>Ruim 300.000 verkeersongevallen per jaar (zonder betwisting van de aansprakelijkheid) worden extra snel geregeld dankzij de RDR-overeenkomst. RDR, wat is dat? Het betreft een aantal praktische modaliteiten toegepast door het merendeel van de BA* Autoverzekeraars in België die de verwerking van de schade bij ongevallen eenvoudiger maakt. Let wel, de RDR-regeling geldt niet voor ongevallen die in het buitenland gebeuren.</p><p>In principe betaalt de BA Autoverzekeraar van de aansprakelijke partij de schade. Maar wanneer het om ongevallen gaat met schade tot maximum 25.000 euro, zal het doorgaans de eigen verzekeraar zijn die de schadeafwikkeling doet voor wat betreft de materiële schade voor zijn eigen klant, op voorwaarde dat die niet aansprakelijk is. Indien er gewonden zijn kunnen de verzekeraars de materiële schade in RDR regelen maar de lichamelijke schade niet.</p><p><em>*BA staat voor “Burgerlijke aansprakelijkheid”</em></p><p><em>Bron: Assuralia</em></p> <div class="w-embed w-script"> <!-- strchf script --> <script> if(window.strchfSettings === undefined) window.strchfSettings = {}; window.strchfSettings.stats = {url: "https://hopala.storychief.io/nl/mijn-verzekeraar-regelt-mijn-schade-hoewel-de-tegenpartij-in-fout-was-is-dat-normaal?id=1081936850&type=26",title: "Mijn verzekeraar regelt mijn schade hoewel de tegenpartij in fout was. Is dat normaal?",id: "c592974e-8586-458b-8315-f2be91305321"}; (function(d, s, id) { var js, sjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {window.strchf.update(); return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://d37oebn0w9ir6a.cloudfront.net/scripts/v0/strchf.js"; js.async = true; sjs.parentNode.insertBefore(js, sjs); }(document, 'script', 'storychief-jssdk')) </script> <!-- End strchf script --></div>

Gerelateerde artikels

De franchise in uw autoverzekering
Faq
2 min leestijd

De franchise in uw autoverzekering

Zoals in de meeste verzekeringscontracten zijn bepaalde dekkingen in uw autoverzekering vaak gekoppeld aan een franchise. Dat bedrag moet u sowieso betalen, ook na tussenkomst van uw verzekeraar.

De landen waar u verzekerd bent
Faq
2 min leestijd

De landen waar u verzekerd bent

In welke landen is je autoverzekering geldig?

Hoe vul je een aanrijdingformulier in?
Faq
2 min leestijd

Hoe vul je een aanrijdingformulier in?

Het aanrijdingformulier helpt uw verzekeraar om de omstandigheden van het ongeval te begrijpen. Hij baseert zich op dat document om de aansprakelijkheid te bepalen en de uitbetaling van schadevergoedingen te versnellen.