Tegen welke risico’s kan u zich verzekeren?

Faq
2 minuten leestijd
<p>Alle auto&#x27;s moeten door een verplichte BA Auto gedekt zijn. Die verzekert uw aansprakelijkheid voor alle schade die u met uw wagen aan anderen berokkent.</p><p>De aansprakelijkheid is de verplichting om de schade te herstellen die u, of iemand voor wie u verantwoordelijk bent, veroorzaakt.</p><p>Let op: wordt u aansprakelijk gesteld voor een ongeval, dan verzekert de BA Auto niet uw eigen verwondingen, en ook niet de materiële schade aan uw auto. Daarom kan u de BA Auto aanvullen met andere verzekeringen. Die sluit u af in functie van wat u nodig heeft.</p><p>Hoe werkt het? Stel dat u een ongeval veroorzaakt en in het ongelijk wordt gesteld.</p><ul><li>De lichamelijke en materiële schade aan slachtoffers wordt vergoed door uw BA Auto.</li><li>De materiële schade aan uw auto kan worden betaald door een omniumverzekering.</li><li>Uw lichamelijke schade kan worden vergoed door een bestuurdersverzekering.</li><li>De kosten voor de advocaat die u verdedigt en de gerechtskosten kunnen worden terugbetaald door een &#x27;rechtsbijstandverzekering&#x27;.</li></ul><p>De meeste verzekeraars en makelaars bieden een autoverzekering aan. De dekkingen en het bedrag van de premie kunnen sterk variëren van verzekeraar tot verzekeraar. Win de nodige informatie in!</p><p>Bron: FSMA - Wikifin</p> <div class="w-embed w-script"> <!-- strchf script --> <script> if(window.strchfSettings === undefined) window.strchfSettings = {}; window.strchfSettings.stats = {url: "https://hopala.storychief.io/nl/tegen-welke-risico-s-kan-u-zich-verzekeren?id=1763757695&type=26",title: "Tegen welke risico’s kan u zich verzekeren?",id: "c592974e-8586-458b-8315-f2be91305321"}; (function(d, s, id) { var js, sjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {window.strchf.update(); return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://d37oebn0w9ir6a.cloudfront.net/scripts/v0/strchf.js"; js.async = true; sjs.parentNode.insertBefore(js, sjs); }(document, 'script', 'storychief-jssdk')) </script> <!-- End strchf script --></div>

Gerelateerde artikels

Hoe wordt de premie van mijn autoverzekering berekend?
Faq
2 min leestijd

Hoe wordt de premie van mijn autoverzekering berekend?

Waarom zijn er goedkope autoverzekeringen en dure? En hoe kan de premie van je autoverzekering stijgen? Wel, het antwoord op deze vragen kan liggen bij je verzekeraar maar is soms ook bij jezelf te vinden.

Hoe werkt een autoverzekering?
Faq
2 min leestijd

Hoe werkt een autoverzekering?

Autoverzekeringen is geen onderwerp waar je veel over nadenkt tijdens je dagelijkse leven. Toch zijn er belangrijke vragen die je wel eens te binnen schieten, maar waar je niet meteen een antwoord op vindt. Hoe wordt die premie bijvoorbeeld berekend? En wat zijn al die jargonwoorden die in mijn contract opduiken? Tast niet langer in het duister en zorg dat je perfect weet hoe het hele proces in zijn werk gaat.

Wat is het verschil tussen omnium en mini-omnium?
Faq
2 min leestijd

Wat is het verschil tussen omnium en mini-omnium?

Zoals we eerder al schreven, is een autoverzekering verplicht wanneer je een auto koopt. Wil je bijkomende risico's toch afdekken, dan moet je kijken naar een omnium of mini-omnium verzekering. Maar wat is nu precies het verschil tussen omnium en mini-omnium?