Wanneer kan ik mijn verzekering opzeggen?

Faq
2 minuten leestijd
<p>Als u uw verzekering wilt opzeggen, moet u een opzegtermijn van 3 maanden respecteren. Dit wil zeggen dat de verzekering aangetekend moet worden opgezegd ten laatste 3 maanden voor de vervaldag (dag waarop het contract afloopt).</p><p>Indien de verzekeraar een tariefwijziging (verhoging of verlaging) doorvoert, zijn de regels anders:</p><p>Ofwel meldt de verzekeraar de tariefverhoging op het vervaldagbericht (= het verzoek tot betaling van de premie voor het volgende jaar). U krijgt dan 3 maanden de tijd om het contract op te zeggen. Let op: Deze verwittiging van tariefverhoging staat dan meestal op het vervaldagbericht, maar niet altijd prominent of vaak in de kleine lettertjes.</p><p>Ofwel moet de verzekeraar u 4 maanden voor de vervaldag een bericht sturen waarin de tariefverhoging wordt aangekondigd en er uitdrukkelijk bij vermelden dat u binnen de maand uw contract kunt opzeggen.</p> <div class="w-embed w-script"> <!-- strchf script --> <script> if(window.strchfSettings === undefined) window.strchfSettings = {}; window.strchfSettings.stats = {url: "https://hopala.storychief.io/nl/wanneer-kan-ik-mijn-verzekering-opzeggen?id=208762880&type=26",title: "Wanneer kan ik mijn verzekering opzeggen?",id: "c592974e-8586-458b-8315-f2be91305321"}; (function(d, s, id) { var js, sjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {window.strchf.update(); return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://d37oebn0w9ir6a.cloudfront.net/scripts/v0/strchf.js"; js.async = true; sjs.parentNode.insertBefore(js, sjs); }(document, 'script', 'storychief-jssdk')) </script> <!-- End strchf script --></div>

Gerelateerde artikels

Hoe wordt de premie van mijn autoverzekering berekend?
Faq
2 min leestijd

Hoe wordt de premie van mijn autoverzekering berekend?

Waarom zijn er goedkope autoverzekeringen en dure? En hoe kan de premie van je autoverzekering stijgen? Wel, het antwoord op deze vragen kan liggen bij je verzekeraar maar is soms ook bij jezelf te vinden.

Hoe werkt een autoverzekering?
Faq
2 min leestijd

Hoe werkt een autoverzekering?

Autoverzekeringen is geen onderwerp waar je veel over nadenkt tijdens je dagelijkse leven. Toch zijn er belangrijke vragen die je wel eens te binnen schieten, maar waar je niet meteen een antwoord op vindt. Hoe wordt die premie bijvoorbeeld berekend? En wat zijn al die jargonwoorden die in mijn contract opduiken? Tast niet langer in het duister en zorg dat je perfect weet hoe het hele proces in zijn werk gaat.

Wat is het verschil tussen omnium en mini-omnium?
Faq
2 min leestijd

Wat is het verschil tussen omnium en mini-omnium?

Zoals we eerder al schreven, is een autoverzekering verplicht wanneer je een auto koopt. Wil je bijkomende risico's toch afdekken, dan moet je kijken naar een omnium of mini-omnium verzekering. Maar wat is nu precies het verschil tussen omnium en mini-omnium?