Wat is een bestuurdersverzekering?

Faq
2 minuten leestijd
<p>De verplichte verzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) vergoedt iedere persoon die schade heeft geleden bij een ongeval...behalve de bestuurder van het voertuig.<br/>De énige persoon die dus verstoken blijft van iedere vergoeding, is de bestuurder zelf. En die loopt natuurlijk op ieder ogenblik het meeste risico, want een ongeval is snel gebeurd. Om deze leemte op te vullen, is het aangewezen naast de verplichte BA verzekering, de waarborg Autobestuurder te onderschrijven.</p><p>Als u deze waarborg onderschrijft, ontvangt u als bestuurder van het bij ons verzekerde voertuig, een vergoeding voor uw lichamelijke schade, evengoed als gelijk welk ander slachtoffer. U ontvangt derhalve vergoeding voor de schade voortvloeiend uit uw opgelopen kwetsuren: geneeskundige kosten, hospitalisatie, invaliditeit,...</p><p>Deze waarborg geldt ook als u een vervangingsvoertuig of toevallig het voertuig van een derde bestuurt. Zelfs als u tijdens uw vakantie in het buitenland een huurwagen bestuurt, kan u rekenen op onze tussenkomst.</p><p>Bron: FSMA - Wikifin</p> <div class="w-embed w-script"> <!-- strchf script --> <script> if(window.strchfSettings === undefined) window.strchfSettings = {}; window.strchfSettings.stats = {url: "https://hopala.storychief.io/nl/wat-is-een-bestuurdersverzekering?id=1428438189&type=26",title: "Wat is een bestuurdersverzekering?",id: "c592974e-8586-458b-8315-f2be91305321"}; (function(d, s, id) { var js, sjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {window.strchf.update(); return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://d37oebn0w9ir6a.cloudfront.net/scripts/v0/strchf.js"; js.async = true; sjs.parentNode.insertBefore(js, sjs); }(document, 'script', 'storychief-jssdk')) </script> <!-- End strchf script --></div>

Gerelateerde artikels

Hoe wordt de premie van mijn autoverzekering berekend?
Faq
2 min leestijd

Hoe wordt de premie van mijn autoverzekering berekend?

Waarom zijn er goedkope autoverzekeringen en dure? En hoe kan de premie van je autoverzekering stijgen? Wel, het antwoord op deze vragen kan liggen bij je verzekeraar maar is soms ook bij jezelf te vinden.

Hoe werkt een autoverzekering?
Faq
2 min leestijd

Hoe werkt een autoverzekering?

Autoverzekeringen is geen onderwerp waar je veel over nadenkt tijdens je dagelijkse leven. Toch zijn er belangrijke vragen die je wel eens te binnen schieten, maar waar je niet meteen een antwoord op vindt. Hoe wordt die premie bijvoorbeeld berekend? En wat zijn al die jargonwoorden die in mijn contract opduiken? Tast niet langer in het duister en zorg dat je perfect weet hoe het hele proces in zijn werk gaat.

Wat is het verschil tussen omnium en mini-omnium?
Faq
2 min leestijd

Wat is het verschil tussen omnium en mini-omnium?

Zoals we eerder al schreven, is een autoverzekering verplicht wanneer je een auto koopt. Wil je bijkomende risico's toch afdekken, dan moet je kijken naar een omnium of mini-omnium verzekering. Maar wat is nu precies het verschil tussen omnium en mini-omnium?