Wat is Omnium, Mini-Omnium en Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid?

Faq
2 minuten leestijd
<p>Een autoverzekering bestaat doorgaans uit 2 onderdelen:</p><p>- Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid (BA)</p><p>Dit onderdeel is verplicht voor elk voertuig in België. Deze verzekering regelt de vergoeding van <strong>schade</strong> <strong>aan</strong> <strong>anderen </strong>ten gevolge van een ongeval dat jij met je voertuig hebt veroorzaakt en waarvoor jij in fout bent gesteld.</p><p>- (Mini) Omnium</p><p>Deze verzekering is niet verplicht. Zowel de omnium verzekering als de mini-omnium verzekering dekken de vergoeding van schade toegebracht aan je wagen door<strong> externe invloeden</strong>: brand; diefstal en vandalisme; glasbreuk; schade door natuurrampen of door aanrijding met een dier.</p><p>Een omnium verzekering dekt, in tegenstelling tot een mini-omnium, ook de <strong>schade aan je eigen voertuig</strong> die je <strong>zelf</strong> hebt toegebracht. De verzekeraar komt tussen door middel van het terugbetalen van de herstelkosten of door een bedrag uit te keren voor de aankoop van een soortgelijke nieuwe wagen in het geval van totaal-verlies.</p> <div class="w-embed w-script"> <!-- strchf script --> <script> if(window.strchfSettings === undefined) window.strchfSettings = {}; window.strchfSettings.stats = {url: "https://hopala.storychief.io/nl/wat-is-omnium-mini-omnium-en-burgerrechtelijke-aansprakelijkheid?id=730570973&type=26",title: "Wat is Omnium, Mini-Omnium en Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid?",id: "c592974e-8586-458b-8315-f2be91305321"}; (function(d, s, id) { var js, sjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {window.strchf.update(); return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "https://d37oebn0w9ir6a.cloudfront.net/scripts/v0/strchf.js"; js.async = true; sjs.parentNode.insertBefore(js, sjs); }(document, 'script', 'storychief-jssdk')) </script> <!-- End strchf script --></div>

Gerelateerde artikels

Hoe wordt de premie van mijn autoverzekering berekend?
Faq
2 min leestijd

Hoe wordt de premie van mijn autoverzekering berekend?

Waarom zijn er goedkope autoverzekeringen en dure? En hoe kan de premie van je autoverzekering stijgen? Wel, het antwoord op deze vragen kan liggen bij je verzekeraar maar is soms ook bij jezelf te vinden.

Hoe werkt een autoverzekering?
Faq
2 min leestijd

Hoe werkt een autoverzekering?

Autoverzekeringen is geen onderwerp waar je veel over nadenkt tijdens je dagelijkse leven. Toch zijn er belangrijke vragen die je wel eens te binnen schieten, maar waar je niet meteen een antwoord op vindt. Hoe wordt die premie bijvoorbeeld berekend? En wat zijn al die jargonwoorden die in mijn contract opduiken? Tast niet langer in het duister en zorg dat je perfect weet hoe het hele proces in zijn werk gaat.

Wat is het verschil tussen omnium en mini-omnium?
Faq
2 min leestijd

Wat is het verschil tussen omnium en mini-omnium?

Zoals we eerder al schreven, is een autoverzekering verplicht wanneer je een auto koopt. Wil je bijkomende risico's toch afdekken, dan moet je kijken naar een omnium of mini-omnium verzekering. Maar wat is nu precies het verschil tussen omnium en mini-omnium?