Pechverhelping

Je pechverhelping beleven begint hier!

Pechverhelping aanvragen
zorgeloos
transparant
makkelijk
Als onafhankelijke makelaar begeleidt Hopala jou doorheen het hele verzekeringsproces.
Van vergelijken tot afsluiten, van opvolgen tot afhandelen van schade.
Telkens op dezelfde zorgeloze, transparante en makkelijke manier.  

Onze missie

Bij Hopala bieden we de nieuwe manier om je verzekering te beleven:
zorgeloos, transparant en makkelijk.
Zo definiëren we de nieuwe standaard in verzekeren.

Juiste dekking, juiste prijs

Dankzij onze vergelijkingstool en het advies van onze verzekeringsexperts garanderen we een juiste dekking tegen de juiste prijs, afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

Digitaal of persoonlijk? Waarom kiezen?

We kiezen op elk moment voor het beste van de twee werelden: digitaal waar het kan, persoonlijk waar het moet.

Schade? Laat dat maar aan ons over!

Ons schadeteam staat garant voor een vlotte schadeafhandeling, zodat jij op beide oren kan slapen.

We laten je niet slapen

Proactief communiceren zit in ons DNA. We maken je wakker op het juiste moment en zorgen ervoor dat je altijd optimaal verzekerd blijft.

Wat is pechverhelping?

Een pechverhelping of pechbijstand zorgt dag en nacht voor een technische bijstand wanneer je auto door ongeval of pech geïmmobiliseerd is en dus niet meer verder kan rijden. Als je voertuig niet ter plaatse hersteld kan worden, zal je wagen naar een herstelplaats gesleept worden. Afhankelijk van welke bijkomende waarborgen je afsloot, zal je ook gebruik kunnen maken van een vervangwagen of zal er een overnachtingsplaats voor je geregeld worden.

Pechverhelping vergelijken

Welke types pechverhelping zijn er?

Pechverhelping komt in alle maten en gewichten. Bij het afsluiten van een pechbijstand moet je rekening houden met verschillende factoren: waar wil je overal gebruik kunnen maken van je pechverhelping? Wens je een jaarlijkse bijstand of slechts voor een beperkte periode? Wil je een vervangwagen opnemen in de polis? …

Territoriale dekking

Of je gedekt bent of niet in het buitenland hangt af van de territoriale dekking van je verzekeringspolis. Afhankelijk van de dekking van je polis zal je verder geholpen worden in:

  • bij pech in België
  • België + een bepaald aantal km buiten de landsgrenzen
  • België en buurlanden
  • België en Europa

Duur van de polis

In tegenstelling tot andere verzekeringen heb je bij een verzekering pechbijstand de keuze om een tijdelijke of jaarlijkse polis af te sluiten. Bovendien hoef je het contract van je pechverhelping niet officieel op te zeggen met een aangetekend schrijven. 

Jaarlijkse pechbijstand

De meeste polissen worden op jaarbasis afgesloten. Je kan dan een volledig kalenderjaar genieten van een pechbijstandsverzekering.

Tijdelijke pechbijstand

Wens je slechts voor een beperkte periode een bijstandsverzekering af te sluiten, bijvoorbeeld voor de duur van je vakantie, dan kan je opteren voor een tijdelijke pechbijstand. De premie van deze verzekering hangt af van de bestemming, het aantal personen binnen het reisgezelschap en de duur van de trip. Wanneer de verzekerde periode langer is dan twee weken is het vaak voordelig om toch een verzekering af te sluiten voor één jaar.

Optionele waarborgen

Vervangwagen

Wanneer je kiest voor een vervangwagen krijg je een vervangwagen ter beschikking gesteld wanneer je voertuig niet meteen hersteld kan worden. Algemeen gezien, mag je de vervangwagen vijf tot tien dagen gebruiken. 

Er is geen vrije keuze wat betreft het vervangvoertuig. Wanneer je enkel met een automaat mag rijden, heb je m.a.w. geen keuze over het exacte merk, model en type, en kan het zijn dat je een handgeschakelde wagen toegewezen krijgt. Wie een vervangwagen kiest voor de pechbijstand bij zijn moto zal zo ook een personenwagen ter beschikking krijgen.

Bijkomend voertuig

Bij de meeste verzekeraars is het mogelijk om een tweede wagen of motor mee op te nemen in de polis. Voor dit bijkomend voertuig kan je genieten van een voordeeltarief. Ook wie een pechverhelping voor mobilhome of caravan wil afsluiten, kan beroep doen op dit voordeeltarief.

Zie je door het bos de bomen niet meer, neem dan gerust contact op met onze verzekeringsadviseurs. Zij gaan graag met jou op zoek naar de geschikte dekking voor jou.

Welke schade dekt een verzekering pechverhelping?

Een pechverhelping komt tussen na ongeval of pech. Wanneer je wagen omwille van een lege batterij, mechanisch defect, defect koelingssysteem, een lekke band, verkeerd getankt, defect antidiefstal of alarmsysteem,… niet meer verder kan rijden, zal je pechverhelper iemand ter plaatse sturen je komen depanneren. Ook wanneer je je sleutels vergeten of verloren bent of wanneer je de foute brandstof getankt hebt, kan je rekenen op je pechbijstand.

Als er ook een reisbijstand is opgenomen in de polis, zal je ook kunnen genieten van medische bijstand en personenbijstand in België en het buitenland. Onder meer je medische kosten in het buitenland, opsporings- en reddingskosten, repatriëring bij ziekte, ongeval of overlijden worden gedekt door de polis reisbijstand.

Vergelijk Pechverhelping

Welke verzekeraars bieden pechverhelping aan?

Er is in een ruime keuze in België van pechverhelping aanbieders. Je kan een pechverhelping afsluiten bij je BA verzekeraar of bij een onafhankelijke verzekeraar, zoals Allianz Assistance, Europ Assistance, Touring Pechverhelping en VAB Pechbijstand.

Het voordeel van een pechverhelping bij een onafhankelijke verzekering af te sluiten is dat het aantal interventies onbeperkt is. Sluit je een pechbijstand af bij je BA verzekeraar dan is het aantal interventies vaak gelimiteerd tot maximaal twee per jaar. Bovendien zal de BA verzekeraar rekening houden met de leeftijd voertuig, waardoor je voor wagens ouder dan tien jaar meestal niet bij de BA verzekeraar terecht kan. Afhankelijk van de leeftijd voertuig zal je dus niet altijd een verzekering kunnen afsluiten bij je verzekeraar.

Koop je een nieuwe wagen dan kan je bij de meeste merken genieten van een gratis bijstand. Als je via het merk een dergelijke pechbijstand kan afsluiten, dan is het uiteraard overbodig om zelf nog een aparte bijstandsverzekering af te sluiten (tenzij je zelf uitgebreidere waarborgen wenst dan diegene die zijn opgenomen in de polis).

Enkele voorbeelden hiervan zijn Audi pechverhelping, BMW pechverhelping, Citroen pechverhelping, Hyundai pechverhelping, Kia pechverhelping, Mazda pechverhelping, Mercedes pechverhelping, Renault pechverhelping, Skoda pechverhelping en Volkswagen pechverhelping.

Bij Hopala bieden we volgende bijstandsverzekeringen aan: Baloise Insurance pechverhelping, Europ Assistance pechverhelping, IMA Benelux, Optimco pechverhelping en VAB pechverhelping

Ook bij tal van pechverhelping aanbieders die niet tot onze portefeuille behoren, kan je terecht voor het afsluiten van een pechbijstandsverzekering. Denk hierbij aan Depannage Direct Argenta pechverhelping, Axa pechverhelping, Ethias pechverhelping, ING pechverhelping, KBC pechverhelping, Vivium pechverhelping, Yuzzu pechverlping.

Pechbijstand vergelijken

Hoeveel kost een pechverhelping verzekering?

Bij een BA verzekeraar zijn de tarieven iets lager en kan je vanaf 25 euro per jaar kan je een pechverhelping in Europa afsluiten (zonder vervangwagen). Hou hierbij wel rekening met de limiet op het aantal interventies.

Bij de onafhankelijke verzekeraars liggen de premies iets hoger: vanaf 60 euro per jaar kan je een verzekering afsluiten voor een pechverhelping in België (zonder vervangwagen), voor een Europese pechverhelping betaal je minimum 125 euro per jaar (zonder vervangwagen).

Veelgestelde vragen

Ben ik gedekt in het buitenland?

Of je gedekt bent of niet in het buitenland hangt af van de territoriale dekking van je verzekeringspolis. Afhankelijk van de dekking van je polis zal je enkel in België, in België en de buurlanden of in België en Europa verder geholpen worden. 
Maak je regelmatig autoreizen buiten België zorg er dan voor dat je zeker een pechbijstand afsluit met voldoende ruime waarborgen. Klanten van Hopala kunnen steeds terecht bij onze verzekeringsadviseurs voor persoonlijk advies en een verzekering op maat.

Pechverhelping Frankrijk

Wie regelmatig in la douce France vertoeft met de wagen kiest er best voor om een pechverhelping af te sluiten. Wie een pechbijstand afsluit via zijn BA verzekeraar zal in alle landen van de “groene kaart” verzekerd zijn en dus ook in Frankrijk. Bij de onafhankelijke pechverzekeraars zal je moeten opteren voor een polis met minimum België en buurlanden als territoriale dekking.

Pechverhelping Nederland

Als je regelmatig de grens oversteekt naar Nederland moet hiermee rekening houden bij het kiezen van de pechverhelping. Wie een pechbijstand afsluit via zijn BA verzekeraar zal in alle landen van de “groene kaart” verzekerd zijn en dus ook in Nederland. Bij de onafhankelijke pechverzekeraars zal je moeten opteren voor een polis met minimum België en buurlanden als territoriale dekking.

Pechverhelping Marokko

Aangezien Marokko buiten Europa ligt, kan je daar bij de meeste verzekeraars geen beroep doen op je pechverhelping. Er zijn gelukkig enkele BA verzekeraars die hierop een uitzondering maken. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Hopala.

Wat gebeurt er als ik pech heb, maar geen verzekering?

Wanneer je pech hebt, maar geen bijstandsverzekering, dan kan je alsnog beroep doen op de onafhankelijke verzekeraars zoals VAB pechverhelping of Touring pechverhelping. Je zal op dat moment moeten betalen voor de eerste tussenkomst én verplicht een jaar lidmaatschap moeten afsluiten, wat tot een aanzienlijk kostenplaatje leidt. 
Wie geen beroep wenst te doen op een pechbijstand neemt best contact op met zijn garagist. Een derde mogelijkheid is om beroep te doen op Charlie24.

Kan ik een tijdelijke verzekering afsluiten om naar het buitenland te reizen?

Ja, het is mogelijk om een tijdelijke bijstandsverzekering af te sluiten. De duurtijd van de polis hangt dan samen met je vakantie. De premie van de polis hangt af van de bestemming, het aantal personen binnen het reisgezelschap en de duur van de trip. Wanneer de verzekerde periode langer is dan twee weken is het vaak voordelig om toch een verzekering af te sluiten voor één jaar.

Kan ik een pechbijstand voor mijn fiets afsluiten?

Ja, ook voor je gewone of elektrische fiets kan je pechverhelping afsluiten. Dankzij een fietsbijstand kan je genieten van mechanische of technische bijstand in geval van pech, ongeval, diefstal of lekke band. Je fiets wordt ter plaatse gerepareerd. Als ter plaatse herstellen niet mogelijk is, is er vervoer naar de herstelplaats van je keuze of naar je woning. Indien nodig kan je veelal ook enkele dagen gebruik maken van een vervangfiets of mobiliteitsbudget. 
Kijk bij het afsluiten van een bijstandsverzekering goed de bijbehorende algemene voorwaarden na. Bij enkele verzekeraars is deze bijstand immers beperkt tot een strandingsdienst, waarbij je enkel wordt opgehaald en teruggebracht naar het beginpunt van de fietsrit. In dat geval heb je dus geen recht op een reparatie. 

Let op: bij sommige verzekeraars is een pechbijstand fiets mee inbegrepen in de omniumfietsverzekering of zelfs de familiale verzekering. 

Voor meer informatie over fietsverzekeringen kan je hier terecht.
Contacteer ons

Contacteer ons!

Al klant of nog niet? Wij zijn altijd beschikbaar voor al je vragen. Jij kiest via welke weg of wanneer je graag met ons contact hebt. Wij helpen je verder.