Ethias verzekering

Waarom een verzekering bij Hopala afsluiten?

✔ Simpel, transparant en eerlijk

✔ Snel, makkelijk & digitaal

✔ Schade? We zijn er voor je 24/7

Vergelijk autoverzekeringen

Over Ethias

Ethias is in handen van 4 aandeelhouders: deFederale Staat, het Waals Gewest, het Vlaams Gewest en de coöperatievevennootschap EthiasCo. Ethias nv is de belangrijkste operationele entiteit vande groep aangezien zij alle verzekeringsactiviteiten groepeert. In het totaalverzekert Ethias moment iets meer dan een miljoen mensen. Ethias is een directverzekeraar wat betekent dat ze rechtstreeks verzekeringen verkopen aanparticulieren en niet via een makelaarsnetwerk.

Ethias Autoverzekering

Ethias biedt volgende formules voor een autoverzekering:

  • Burgerlijke aansprakelijkheids- of BA-verzekering
  • Mini omnium
  • Volledige omnium

Binnen de omniumverzekeringen biedt Ethias Autoverzekering nog vier verschillende opties aan. Het betreft zowel voor de mini als voor de volledige omnium een opdeling tussen een basis- en een pluspakket. Met name de pluspakketten hebben erg interessante waarborgen. Zo ben je bij de Mini Omnium Plus Autoverzekering van Ethias niet alleen verzekerd tegen glasbreuk, diefstal, brand, natuurkrachten en aanraking met dieren, maar ook voor een totaal verlies van de wagen. Nieuwe wagens die worden ingeschreven bij de Omnium Plus Autoverzekering kunnen naast de traditionele omniumwaarborgen genieten van een volledig waardebehoud van 30 maanden, een vergoeding tot 1000 euro voor voorwerpen die uit de wagen gestolen worden en een vervangwagen.

In al deze formules is een gratis Mobility-service inbegrepen, waarmee Ethias Autoverzekering 24 uur per dag een bijstand na ongeval biedt. Deze service is inclusief vervangwagen. Voor wie ook een pechbijstand wenst op te nemen in de polis, stelt Ethias  Mobility Max voor. Voor slechts 35 euro per jaar heb je in België en 50 km buiten de landsgrenzen recht op een depannagedienst en vervangwagen.

Bovendien voorziet Ethias met hun rechtsbijstands- en bestuurdersverzekering nog een bijkomende bescherming voor bestuurders. Binnen de rechtsbijstand is er de keuze tussen de Basis Rechtsbijstand en de Rechtsbijstand Plus. Die laatste biedt hogere tussenkomsten, alsook dekking bij contractuele of administratieve geschillen.

Ethias Autoverzekering geeft zijn bestuurders ook nog voordelen op maat. Zo zijn er kortingen tot 30% voorzien voor goede bestuurders, bestuurders die weinig kilometers doen en hybride of elektrische wagens. Sluit je naast je autoverzekering ook nog andere verzekeringen af bij Ethias, dan heb je recht op verlaagde tarieven.

Tot slot blijven ook jonge bestuurders niet in de kou staan bij Ethias. Met de Ethias Young Drivers hebben bestuurders tussen de 18 en 29 jaar oud recht op maar liefst drie voordelen. Met de Young Driver Bonus kunnen jonge chauffeurs dankzij twee schadevrije jaren hun bonusmalusgraad versneld doen dalen. Daarnaast is er een mogelijkheid tot 15% korting wanneer de jonge bestuurder of zijn/haar ouders nog andere verzekeringscontracten hebben bij Ethias Verzekeringen. Tot slot betaalt de Ethias Autoverzekering een deel van de FEBIC-FEBIR-rijstage terug aan chauffeurs jonger dan 29 jaar oud.

Bijzonder bij Ethias is dat zij een Motoverzekering of Bromfietsverzekering aanbieden zonder dat er ook een bijbehorende autopolis afgesloten moet worden.

Woningverzekering Ethias

De Ethias brandverzekering heeft een erg brede dekking, en behoort daarmee tot de uitgebreidste op de markt. Naast de traditionele vergoeding bij brand-, water- en elektriciteitsschade, komt de Ethias Woningverzekering ook tussen bij aanstoting, schade aan eco-installaties en zonnepanelen, en barsten in lcd- en plasmaschermen en keramische kookplaten. De waarborgen zijn niet alleen van toepassing op uw eigen woning, maar ook op gehuurde lokalen of tenten voor een familiefeest, uw tuinhuisje, een tijdelijke verblijfplaats, studentenkoten en gehuurde garages. Uiteraard kan deze basisdekking ook bij Ethias brandverzekering worden uitgebreid met een optie Diefstal en vandalisme of Rechtsbijstand.

Om zich te onderscheiden van andere verzekeraars biedt Ethias Woningverzekering enkele uitzonderlijke voordelen aan. Zo werken ze met een nulvrijstelling van zodra de te vergoeden schade hoger is dan de vrijstelling en is er een gegarandeerde terugbetaling binnen de dertig dagen na de expertise.

Ook bij de Woningverzekeringen voorziet Ethias een apart product speciaal ontwikkeld voor  jongeren. Het Ethias Starter Pack bundelt een Ethias Familiale Verzekering en Ethias Huurdersverzekering.

Momenteel loopt er ook een webpromo waarbij Ethias 15% korting geeft op alle nieuwe Ethias Woningverzekeringen die online onderschreven worden.

De troeven van een verzekering bij Ethias

Waar probeert Ethias zich mee te onderscheiden

  • Verschillende soorten van omniums  zonder vrijstelling bij herstelling bij één van hun erkende herstellers
  • Lager tarief op andere verzekeringen indien je je auto bij Ethias verzekert
  • Gratis pechverhelping na een ongeval in België, het Groothertogdom Luxemburg en tot 50km voorbij de grenzen met onze andere buurlanden

De reviews van Ethias

Onafhankelijke score

0
%

Tevredenheid

Algemene score
Schadeafhandeling

Behandeling van schade

Doorlooptijd
Vlot verloop
Communicatie
Betalingstermijn

Algemene factoren

Reputatie
Prijs/ kwaliteit
Administratie
Dekking

Reviews

Geen reviews gevonden

Ethias verzekering afsluiten via Hopala, hoe werkt dat?

Via Hopala kan je verzekeringen vergelijken en deze verzekering eenvoudig afsluiten. Wij zijn je contactpunt voor alle vragen en zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk met je nieuwe verzekering de baan op kunt. Ook bij schadegevallen staan we je bij met onze expertise.

Hopala

Ethias

Verzekering vergelijken

-

Verzekering afsluiten

-

Verzekering opzeggen

-

Regelen administratie

-

Premie betalen

-

Hulp bij schade

Uitbetaling bij schade

-

Verzekering vergelijken

Verzekering afsluiten

Verzekering opzeggen

Alle administratie

Premie betalen

-

Hulp bij schade

Uitbetaling bij schade

-

Verzekering vergelijken

-

Verzekering afsluiten

-

Verzekering opzeggen

-

Alle administratie

-

Premie betalen

Hulp bij schade

Uitbetaling bij schade

Ethias contact

Ben je klant bij Ethias via Hopala? Klik dan hier om ons te contacteren. Wij doen het nodige om je verder te helpen.

Geen klant bij Hopala? Hieronder vind je de contactgegevens van Ethias:

  • Ethias
  • Adres: Prins-Bisschopssingel 73, 3500 Hasselt
  • Telefoon: 011 28 28 00
  • Email:

Hieronder vind je de contactgegevens van Ethias:

De snelste manier om een betere verzekering te vinden

✓ Het afsluiten van je verzekering is volledige digitaal

✓ Wij staan je altijd in mensentaal bij

✓ Elk jaar herbekijken we jouw verzekeringen en doen we je een nieuw voorstel zodat je steeds goed verzekerd bent tegen de beste prijs.